X 
Cutremure stiri: 502

Noul reprezentant al FMI în Moldova va deveni Armine Khachatryan

22 iul. 2013,, 11:54   Economie
3991 0
Foto: noi.md
Noul reprezentant al Fondului Monetar Internaţioanal (FMI) în Moldova va deveni Armine Khachatryan. Despre aceasta a comunicat pentru Agenţia "Infotag" reprezentanţa FMI în Moldova.

Armine Khachatryan va sosi în Moldova la mijlocul lunii august. Ea este economist principal şi activează în departamentului de strategii, politici şi analiză din cadrul FMI.

Khachatryan îl va înlocui în această funcţie pe Tokhir Mirzoev, care a s-a aflat la conducerea reprezentanţei FMI în Moldova în ultimii trei ani şi jumătate. Mandatul acestuia expiră în luna august.

"Pentru relaţiile dintre Republica Moldova şi FMI, şi pentru mine personal, aceşti trei ani şi jumătate au fost foarte interesanţi şi bogaţi: un nou guvern, un nou program, realizarea reformelor... Au fost multe lucruri interesante. Experienţa rămîne pozitivă şi de neuitat", a spus pentru corespondentul Agenţiei "Infotag" Tokhir Mirzoev.

El a specificat că "revine la muncă la sediul FMI care se află la Washington".

Amintim că la sfîrşitul lunii iunie şi-a încheiat activitatea în Moldova ultima Misiune a FMI, în frunte cu Nikolay Gherghiev. În continuare, Misiunea din Moldova va fi condusă de Max Alier, care anterior a ocupat funcţia de reprezentant al FMI în Ucraina.

Republica Moldova a aderat la FMI pe 12 august 1992, deţinînd la fond o cotă de 123,2 mil. SDR (circa $191 mil.) sau 0,05% din total. Dreptul de vot al Moldovei la FMI reprezintă 1973 de voturi sau 0,08% din total. FMI întruneşte 188 de ţări membre. În anul 2012, beneficiul net al FMI a constituit 1,5 mld. SDR - $2,307 mld.

Programul Republicii Moldova cu FMI a fost semnat pe 29 ianuarie 2010 şi s-a încheiat în aprilie 2013. Programul stabilea un suport financiar în mărime de 369,6 mil. drepturi speciale de tragere. În legătură cu faptul că Moldova nu şi-a onorat toate angajamentele asumate, nu s-a reuşit realizarea ultimei etape a programului. Respectiv, Moldova ratat ultima tranşă în mărime de $76 mil.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав