X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

BNM, despre prognozele inflației și politica monetară viitoare

26 oct. 2017,, 16:30   Economie
3380 1

Banca Națională a Moldovei (BNM) prevede reducerea ratei anuale a inflației și estimează că politica de reducere a ratei de bază va continua să fie menținută în lunile următoare.

Conform prognozei curente și în contextul menținerii condițiilor macroeconomice interne și externe, rata anuală a inflației, începînd cu trimestrul IV 2017, se va diminua rapid. Astfel, aceasta va reveni în cadrul intervalului de variație de ± 1,5 puncte procentuale de la ținta de 5 procente în trimestrul I 2018, unde se va menține două trimestre consecutiv. Din trimestrul III 2018, pentru trei trimestre consecutiv, rata anuală a inflației se va plasa sub limita inferioară a intervalului, se arată într-un comunicat al instituției, citat de NOI.md.


În același context și în lipsa devierii pronunțate a factorilor și asumărilor care au stat la baza prognozei actuale BNM, va continua politica de diminuare a ratei de bază în lunile următoare.


BNM afirmă că va monitoriza și va anticipa în continuare evoluțiile economice interne și externe, astfel încît, prin strategia de țintire a inflației, să asigure menținerea stabilității prețurilor pe termen mediu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?