X 
Cutremure stiri: 506

Peste 50% din asistența externă merge la salariile experților străini – declarație

14 iul. 2013,, 12:36   Politică
5669 3
Foto: blogspot.com
Gestionarea granturilor oferite Republicii Moldova pentru diferite investiții este netransparentă. De această părere este fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep, care a declarat pentru NOI.md că, în mare parte, asistența externă este cheltuită ineficient.

Valeriu Ostalep a specificat că în spatele tuturor granturilor externe se ascund speculații politice. ”De la declarații pînă la acțiuni este mult. Ei declară despre ajutor, dar nu avem dovezi că el ajunge la societate. Nici cetățenii și nici chiar deputații nu au posibilitate să cunoască suma reală de asistență externă pe care R. Moldova o primește. Și asta pentru că sînt speculații politice, este o lipsă de transparență în gestionarea acestor fonduri și o parte din aceste sume sînt cheltuite ineficient. Dacă vom face un audit al acestei proceduri, vom afla că mai mult de jumătate din banii care vin în R. Moldova merg în calitate de salarii pentru experții străini”, a precizat Valeriu Ostalep.

Amintim că ultimul grant în valoare de peste 8 milioane de dolari americani a fost oferit zilele acestea Republicii Moldova de către Guvernul chinez pentru realizarea unor proiecte sociale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав