X 
Cutremure stiri: 506

Cantitatea de bacterii în lacurile din Chișinău depășește de 10 ori norma

11 iul. 2013,, 15:24   Societate
2990 0
Foto : mold.su
Apa din zona plajelor de pe lacurile din Chișinău este plină de bacterii. Potrivit Centrului de Sănătate Publică, în toate lacurile au fost constatate depășiri de aproape 10 ori le normei de bacterii E.coli și lactozopozitive. ”În lacurile ,,Valea Morilor”, ,,La Izvor” şi „Rîşcani” au fost depistate depăşiri ale numărului de colifagi de la 14 pînă la 36 ori. În probele de apă prelevate la 3 iulie 2013 din rîul Nistru şi lacul Vatra s-a depistat vibrionul holeriformic NON-O1”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Mai mult, în probele de nisip prelevate de pe plajele lacurilor ,,Valea Morilor” şi „Rîşcani” au fost depistate ouă de helminţi, iar în nisipul de pe plajele lacurilor ,,Valea Trandafirilor” şi ”Rîşcani” – depăşiri ale Titrului/Bacililor Coli.

Experții atenționează că scăldatul în lacurile poluate cu microorganisme prezintă un risc de a contacta maladii infecţioase, precum hepatita virală „A”, meningita seroasă enterovirală, boli diareice acute etc. Contactînd direct cu nisipul, se poate produce infectarea cu ouă de helminţi, care pot declanşa maladii parazitare cum sînt ascaridioza, trichocefaloza, toxocaroza.

Medicii recomandă evitarea odihnei în zonele poluate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав