X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Reprezentanţii Moscovei şi Kievului au îndemnat Chişinăul şi Tiraspolul "să se abţină de la acţiuni unilaterale"

11 iul. 2013,, 12:54   Politică
2426 2
Foto: rferl.org
Reprezentanţii mediatorilor în procesul de negocieri privind reglementarea conflictului transnistrean au îndemnat Chişinăul şi Tiraspolul "să se abţină de la acţiuni unilaterale".

Potrivit Agenţiei "Infotag", despre aceasta au declarat miercuri, în cadrul unui briefing, reprezentantul special pentru conflicte îndelungate al preşedintelui în exerciţiu al OSCE, ambasadorul Andrei Deşciţa, şi reprezentantul special al Federaţiei Ruse, ambasadorul cu misiuni speciale, Serghei Gubarev, precum şi Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov.

"Noi dezaprobăm intenţia de a instala posturi migraţionale pe Nistru. Cea mai importantă problemă care trebuie să fie soluţionată astăzi este restabilirea încrederii între cele două maluri ale Nistrului", consideră Gubarev.

Potrivit lui, "este naiv a crede că toate acele probleme care s-au acumulat pe parcursul a 20 de ani pot fi soluţionate în termen de cîteva luni".

Principalul negociator din partea Moldovei, vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a recunoscut că participanţii la procesul de negocieri nu au reuşit să avanseze serios pe marginea unor probleme concrete care au figurat pe ordinea de zi.

Vom fi recunoscători mediatorilor şi observatorilor, dacă, de la nivelul lor, ar elabora recomandări, care ar exprima un punct de vedere comun al tuturor actorilor. În acest caz, şi Chişinăul, şi Tiraspolul ar fi mai productivi în direcţia respectivă", a subliniat Carpov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?