Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Începe Festivalul-Concurs de Romanțe „Crizantema de argint”​

3 oct. 2017,, 16:10   Societate
1694 0

În perioada 3-5 octombrie, la Chișinău se va desfășura Festivalul-Concurs de Romanțe „Crizantema de argint”, notează NOI.md cu referire la un comuncat de presă.

Timp de trei zile, interpreţi de romanţe de pe ambele maluri ale Prutului vor participa la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului.

Evenimentul începe în această seară, la ora 18.00, în Sala Mare a Filarmonicii „Serghei Lunchevici” din Chişinău, cu un recital de romanţe. De asemenea, în cadrul secţiunii “creaţie” a concursului vor putea fi ascultate romanţe în premieră.

Pe 4 octombrie 2017, începînd cu ora 18.00, tinerii interpreţi de romanţe îşi vor demonstra măiestria în faţa juriului. Gala Laureaţilor va avea loc la 5 octombrie.

Acompaniamentul va fi asigurat pe întreg parcursul Festivalului de Orchestra de Muzică Populară „Folclor” din Chişinău, dirijată de directorul artistic Petre Neamţu.


Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova, Primăria Municipiului Chişinău şi Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Intrarea la Festivalul de Creație și Interpretare de Romanțe „Crizantema de argint” va fi liberă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?