X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Procurorul general adjunct, acuzat de luare de mită de peste 20 de mii de euro

7 iul. 2013,, 12:39   Societate
15469 2
Foto: procuratura.md
Procurorul general adjunct, Andrei Pîntea, este acuzat de luare de mită de către un individ învinuit de omor. Într-o înregistrare video trimisă pe adresa redacţiei Jurnal TV, Ion Ţigănaşu, arestat şi cercetat pentru două crime, afirmă că i-a plătit lui Andrei Pîntea 20 de mii de euro pentru a scăpa de închisoare. Acesta ar fi transmis banii prin şoferul procurorului, care este și cumătru cu inculpatul.

În anul 2010, Ion Ţigănaşu a fost reţinut de oamenii legii fiind suspectat că, ajutat de doi complici, a omorît, un pensionar de 80 de ani.

Ţigănaşu a stat atunci după gratii doar două zile. El nu-şi neagă vina, dar la cei 27 de ani pe care îi are nu i-a surîs perspectiva unei vieţi în puşcărie şi a căutat ieşiri din situaţia în care s-a pomenit. Spune că l-a contactat pe un cumătru de-al său, Vitalie Donica, şoferul personal al adjunctului procurorului general, Andrei Pântea.

În schimbul banilor, lui Ţigănaşu i s-ar fi promis că urmărirea penală pe numele său va fi încetată. Inculpatul spune că pentru a face rost de cealaltă parte din sumă, a mai comis un omor. Abia în 2012, oamenii legii au pus probele cap la cap şi l-au arestat din nou. Pentru că nu s-a mai bucurat de protecţie, individul s-a simţit tras pe sfoară şi a decis să vorbească.

Supărat că a dat bani, dar nu a scăpat de gratii, Ion Ţigănaşu a scris o plîngere pe numele procurorului general de atunci, Valeriu Zubco, prin care l-a informat despre înţelegerea sa cu Donica şi Pântea. Zubco a transmis informaţia Procuraturii Anticorupţie, iar aici a fost pornit un dosar pentru trafic de influenţă.

La rîndul său, Andrei Pîntea neagă că ar fi luat bani de la Ţigănaşu și susţine că totul este o răzbunare din partea angajaţilor închisorii în care este ţinut inculpatul.

Totodată, Pîntea neagă şi că l-ar cunoaşte pe Ţigănaşu, chiar dacă ambii sînt originari din acelaşi sat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?