Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Uniunea Africană suspendă participarea Egiptului în organizaţie

6 iul. 2013,, 09:59   Externe
2325 0
Foto : relaxic.net
Uniunea Africană (UA) a suspendat, vineri, participarea Egiptului la organizaţia panafricană, după ce armata egipteană l-a înlăturat de la putere pe preşedintele Mohamed Morsi, potrivit unui comunicat oficial citat de Reuters şi AFP.


Suspendarea unui stat membru este răspunsul obişnuit al Uniunii Africane atunci cînd se produce un 'schimb de putere neconstituţional'. Această măsură durează, în general, pînă la restabilirea ordinii constituţionale.

'În temeiul mandatului oferit de instrumentele relevante ale UA, Consiliul pentru Pace şi Securitate al Uniunii Africane decide să suspende participarea Egiptului la activităţile UA pînă la restabilirea ordinii constituţionale', a declarat, după o reuniune a consiliului, secretarul acestuia, Admore Kambudzi.

Tot vineri, armata egipteană a anunţat o stare de urgenţă în provinciile Sinaiul de Sud şi Suez, după ce islamişti înarmaţi au atacat un aeroport în oraşul El Arish din Sinai, potrivit Reuters, care citează cotidianul Al-Ahram.

'Starea de pregătire' a fost ridicată la cel mai înalt nivel în cele două provincii, din cauza acestui atac, a afirmat un comandant al armatei egiptene, Osama Asakar, citat de cotidian
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?