O nouă amenințare din partea Coreei de Nord: Va pune pe "jar" structurile internaționale

O nouă amenințare din partea Coreei de Nord: Va pune pe "jar" structurile internaționale

Coreea de Nord a promis miercuri să-și accelereze programele sale militare nucleare, ca răspuns la sancțiunile „malefice” impuse de Consiliul de Securitate al ONU în urma celui de-al șaselea test nuclear al Phenianului.

Coreea de Nord își va dubla eforturile “pentru a-și spori puterea cu scopul de a proteja suveranitatea țării și dreptul de a exista”, a declarat ministerul de Externe nord-coreean.

„Adoptarea unei noi rezoluții privind sancțiunile ilegale și malefice conduse de Statele Unite permite Coreei să verifice dacă drumul pe care l-a ales este absolut corect”, au spus oficialii de la Phenian, potrivit agenției oficiale KCNA.

Consiliul de Securitate a votat în unanimitate, luni, al optulea set de sancțiuni pentru a determina Phenianul să renunțe la programele balistice și nucleare interzise.

Textul include, mai ales, un embargo asupra exporturilor de gaze către Coreea de Nord, o limitare a exporturilor de petrol și produse rafinate și interzicerea exporturile de textile din Coreea de Nord.

 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load