X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Referendum ilegal la Comrat! Semnăturile adunate de la cetățeni sînt false

2 iul. 2013,, 18:01   Politică
4286 2
Foto: point.md
Președintele Parlamentului, Igor Corman, a declarat într-un interviu pentru radio ”Europa Liberă” că referendumul privind independența Găgăuziei este ilegal. Oficialul a calificat această inițiativă drept o provocare, relatează NOI.md.

Spicherul Parlamentului susține că a avut recent o discuție pe marginea acestui subiect cu preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, care a confirmat că aşa-numitul comitet de iniţiativă nici nu este înregistrat. ”Deci, nu are putere legală, nici o autorizaţie din partea Comisiei Electorale Centrale nu a fost eliberată. S-a vehiculat cifra de 5.000 de semnături, dar majoritatea lor, vreo 80-90 la sută, sînt falsificate, iar restul care şi-au pus semnătura nu ştiau pentru ce şi-au pus-o. Deci sînt nişte provocări”, a conchis Igor Corman.

Totodată, președintele Parlamentului a spus că i-a făcut o invitație la Chişinău lui Dmitri Constantinov. ”Să organizăm o întîlnire aici, să discutăm, într-adevăr, care sînt problemele reale. Eu nu exclud că poate sînt unele posibilităţi de îmbunătăţire a situaţiei de acolo, inclusiv şi sub aspect legal, dar trebuie să discutăm, trebuie să avem comunicare şi nu trebuie să lăsăm teren pentru cei care doresc doar să destabilizeze situaţia”, a declarat Igor Corman.

Amintim că, recent, un grup de cetăţeni au adunat 5000 de semnături necesare pentru iniţierea unui referendum privind independența Găgăuziei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?