X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Un angajat al Serviciului Vamal, CERCETAT PENAL pentru contrabandă cu țigări

28 iun. 2013,, 12:37   Societate
3148 2
Foto: hotnews.md
Poliția a stopat activitatea criminală a unui grup criminal specializat în contrabandă cu țigări în proporții deosebit de mari. Aceștia s-au dovedit a fi 5 persoane, cu vîrsta cuprinsă între 25 și 45 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău și Bălți,relatează NOI.md.

Reținerea a avut loc ca urmare a acțiunilor coordonate ale ofițerilor Inspectoratului Național de Investigații cu angajații Procuraturii Generale, Serviciul Vamal și organele de drept din Cehia.

Potrivit IGP, persoanele suspectate, printre care și un angajat al Serviciului Vamal, au organizat, în perioada zilelor de 25-26 aprilie, curent, trecerea ilegală a unui camion cu 140.000 pachete de țigări, în sumă totală de circa 1 milion de lei. La moment, camionul cu țigări de contrabandă este reținut pe teritoriul Cehiei de către organele de drept din Cehia.

Pe parcursul documentarii cazului, poliția a stabilit scenariul transportării ilegale. Astfel, după ce articolele de tutungerie erau procurate ilegal de la diverși agenți economici, erau depozitate într-un depozit specializat în prelucrarea și comercializarea produselor din lemn. Pentru a fi scoase mai ușor din țară, suspecții ascundeau pachetele de țigări printre palete de lemn.

Până în prezent, poliția a efectuat 12 percheziții la domiciliile și depozitele suspecților, precum și la diverși agenți economici. Obiectele au fost confiscate iar cazul continuă să fie cercetat de poliție în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Suspecții sunt cercetați penal și riscă închisoare de la 3 la 10 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?