X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Deputații cer audierea și demisia ministrului Maia Sandu (VIDEO)

27 iun. 2013,, 12:56   Politică
7334 6
Foto: trm.md
Membrii Partidului Comuniștilor au propus ca mîine, în cadrul ședinței Parlamentului, ministrul Educației, Maia Sandu, să prezinte un raport pe marginea examenelor de bacalaureat. Solicitarea a venit din partea deputatului PCRM, Alexandr Petcov, și a fost motivată prin faptul că, conform rezultatelor prezentate de Ministerul Educației, circa 42% din elevi au picat BAC-ul, relatează NOI.md.

“În raportul de mîine, în mod special să fie reflectate cauzele situației pe care o avem în cadrul examenelor de BAC, în special sub aspect psihologic. În așa condiții cum s-au desfășurat examenele, în țările membre ale UE, orice ministru al educației își dă demisa”, a spus Iurie Muntean.

În același timp, liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, a declarat că propunerea PCRM poate fi supusă votului și chiar poate fi inclusă pe ordinea de zi cu titlul ”extraordinar”.

La rîndul său, deputatul PL, Valeriu Munteanu, și-a exprimat speranța că, deși ministrul este de specialitate economist, nu va prezenta date statistice. „Să nu ne prezinte date în procente, dar cauzele reale care au dus la aceste rezultate. Să vedem ce s-a întîmplat de anul trecut pînă anul acesta, că avem o astfel de problemă”, a spus Munteanu.

După ce propunerea a fost supusă votului, un deputat comunist a afirmat: ”I-aș sugera ministrului să scrie azi cerere de demisie”.

Ministrul Educației, Maia Sandu, a declarat că nu-și va da demisia, după ce a prezentat rezultatele examenelor de bacalaureat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?