Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4073

Partidul "Noua Opţiune Istorică" va retrage Moldova din CSI şi o va face membră a NATO şi a Uniunii Europene

25 iun. 2013,, 12:36   Politică
9369 15
Foto: infotag.md
Pe scena politică din Republica Moldova a fost înregistrată o nouă formaţiune politică de orientare social-democrată - Noua Opţiune Istorică . Aceasta este succesoare de drept a Partidului Naţional Român. La ultimul Congres al formaţiunii s-a decis redenumirea partidului, alegerea noilor organe de conducere, adoptarea unui nou statut şi a unui nou simbol al partidului.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la "INFOTAG", preşedintele partidului, Victor Alexeev a menţionat că "noua formaţiune politică este una modernă şi progresistă, un partid naţional cu vocaţie europeană, orientat spre viitor".

"Idealurile şi acţiunile noastre sînt legate de principiile şi valorile fundamentale ale social-democraţiei moderne cum sînt libertatea şi demnitatea umană, egalitatea, respectul faţă de muncă şi proprietate, binele public, justiţia socială şi solidaritatea umană. Social-democraţia are la bază principiile egalităţii şi dreptăţii sociale", a spus preşedintele formaţiunii, care este şi preşedintele Organizaţiei Partidului Social-Democrat din România în Republica Moldova.

Noul simbol al formaţiunii este o piramidă, care potrivit lui Victor Alexeev, este un simbol vechi, puternic şi care simbolizează stabilitatea.

"Atît piramida, cît şi triunghiul fiecăruia dintre cele patru laturi ale piramidei sînt simboluri ale ordinii, perfecţiunii, echilibrului şi stabilităţii. Cu vîrful ascuţit al piramidei vom strivi sărăcia, nedreptatea, corupţia, mizeria şi abuzurile de la toate nivelurile de conducere", a spus Victor Alexeev.

Formaţiunea îşi mai propune drept scop să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor, să combată nedreptatea, să lupte cu corupţia, sărăcia, să dezvolte agricultura şi să redea tinerilor încrederea că pot avea un viitor în Republica Moldova. "Totul pentru oameni!" este deviza partidului "Noua opţiune istorică".

Preşedintele NOI a menţionat că formaţiunea pe care o conduce se va antrena în toate procesele politice din Republica Moldova, dar în acelaşi timp, va monitoriza cu atenţie actuala guvernare.

Referindu-se la soluţionarea conflictului transnistrean, Victor Alexeev a menţionat că acesta este un conflict artificial, prin care se urmăreşte scopul de a împiedica Republica Moldova să se integreze în marea familie europeană.

"Pe parcursul ultimilor două decenii, conducerea RM nu a dorit ca acest conflict să fie soluţionat. Ba mai mult, Moldova s-a comportat ca un păgubaş şi nu ca un stăpân al situaţiei", a spus Alexeev.

În prezent, formaţiunea are în jur de 6 mii de membri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?