X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Politicieni: Propunerea PL este o încercare de a dezbina R. Moldova

24 iun. 2013,, 17:46   Politică
4795 2
Foto: noi.md
Propunerea Partidului Liberal de a instala de-a lungul rîului Nistru posturi vamale și fiscale este populistă și iresponsabilă. De această părere sînt mai mulți politicieni moldoveni, care au declarat pentru NOI.md că ea poate provoca în R. Moldova consecințe colosale.

Liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, a subliniat că propunerea liberalilor are tendința de a tensiona situația în stînga Nistrului. ”Domnul Ghimpu propune lucruri iresponsabile, populiste fără a ține cont de consecințele politice, cît și cele care ar putea duce la o tensionare ireversibilă a conflictului transnistrean. El deseori face diferite propuneri așa, spontane”, a precizat Valeriu Streleț.

Deputatul PCRM, Artur Reșetnicov, a calificat această propunere drept una periculoasă. ”Este o propunere periculoasă îndreptată împotriva R. Moldova. Or, în situația în care avem această problemă transnistreană, orice frontieră în interiorul țării nu este altceva decît pierderea acestui teritoriu. Ceea ce a anunțat astăzi PL este o încercare de a dezbina R. Moldova”, a specificat Artur Reșetnicov.

În viziunea sa, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat că ”oamenii de stat care se gîndesc la soarta țării trebuie să aibă o viziune mai liniștită și mai moderată. Transnistria este parte integră a R. Moldova. Toate țările, inclusiv UE, recunosc Republica Moldova în frontierele sale. Domnul Ghimpu este în opoziție și este un om absolut liber. Poate să spună ce vrea”.

Amintim că Parlamentul a aprobat vineri, 21 iunie, declarația privind situația din Transnistria, prin care a fost interzisă crearea oricăror bariere sau frontiere în interiorul R. Moldova, indiferent de unde vin aceste inițiative.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав