X 
Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

50% din raportul lui Chirtoacă este copiat - declarație

22 iun. 2013,, 15:55   Societate
4183 2
Foto : noi.md
Unii consilierii ai municipiului Chișinău au declarat pentru NOI.md că 50% din raportul de activitate al Primăriei pentru anul trecut vizează priorități anunțate încă în 2007. În aceste condiții, consilierii intervievați consideră că în mare parte obiectivele prezentate de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă sînt puțin credibile.

Potrivit consilierului municipal din cadrul fracșiunii comuniștilor, Valentin Todercan, prioritățile anunșate de Dorin Chirtoacă echivalează cu vorbe goale. ”Prioritățile sînt vechi, trec din an în an și nu se realizează. Spre exemplu construcția unei șosele de centură, a promis-o încă în anul 2007. După șase ani nici n-a început construcția acesteia. De asemenea, reabilitarea drumurilor, reabilitarea centrul istoric, salubrizarea orașului sau îngrădirea tuturor tentativelor de contrucții neautorizate șînt promisiuni de ani și ani”, a specificat Valentin Todercan.

În context, consilierul municipal din cadrul fracțiunii liberal – democraților, Ghenadie Ivascenco a subliniat că multe dintre prioritățile anunțate de Chirtoacă în ultimii ani au dispărut de pa agendă fără a fi realizate. ”De exemplu, în ultimii patru ani, prioritatea numărul unu în rapoartele primarului era reforma instituțională a primăriei, decoruptizarea primăriei în baza unui plan elaborat cu ajutorul partenerilor străini. Anul acesta a dispărut. De fapt, prioritățile anunțate sînt corecte, dar prea multe și puțin credibile. În general, 50 la sută din raportul primarului este copiat din anul trecut”, a precizat Ghenadie Ivascenco.

Pe de altă parte, consilierul municipal independent, Teo Cîrnaț a menționat că vede realizabile doar cîteva dintre prioritățile anunțate. ”Este vorba de mai multe proiecte începute în anul 2012 privitor la infrastructură, stocarea gunoiului și așa mai departe, eu consider că sînt reale. În cazul celorlalte, totul depinde de conlucrarea primarului cu Consiliul Municipal Chișinău”, a spus Teo Cîrnaț.

Amintim că la începutul săptămîinii curente, primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă a prezentat public rapotul de activitate al serviciilor municipale pentru anul trecut. Evenimentul a fost însoțit de proteste.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?