X 
Transnistria stiri: 1405
Preşedintele stiri: 4065

Realizările și insuccesele Chișinăului timp de 6 ani, în opinia lui Dorin Chirtoacă (VIDEO)

18 iun. 2013,, 17:05   Societate
3606 1
Foto : noi.md
Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a prezentat astăzi public bilanțul activității serviciilor municipale pentru ultimul an. Evenimentul s-a desfășurat în Scuarul Europei din centrul capitalei cu participarea tuturor șefilor de direcții, relatează NOI.md.

Printre rezultate, Dorin Chirtoacă a menționat creșterea bugetului municipal cu circa 15%, asamblarea în premieră a 30 de troleibuze, reconstrucția lacului din parcul „Valea Morilor”, modernizarea a 11 străzi, alocarea a cîte 4 milioane de lei pentru fiecare suburbie, implementarea programului european de sortare a gunoiului, instalarea a circa 50 de noi locuri de joacă, amenajarea a 10 terenuri de fitness, demararea lucrărilor pentru amenajarea primei străzi pietonale, reconstrucția a 44 km de apeduct și rețele de canalizare, soluționarea problemei inundațiilor, amenajarea a circa 600 de locuri de parcare, înlocuirea a 27 km de rețele termice, amenajarea complexă a 6 curți de bloc și altele.

Cît privește prioritățile pentru următorul an de activitate, Dorin Chirtoacă a subliniat continuarea implementării planului de relansare economică a Chișinăului, atragerea de investiții, reabilitarea centrului istoric, adoptarea unor reguli mai stricte în domeniul construcției, amenajarea primei străzi pietonale, construcția unei parcări subterane în PMAN, formarea unui fond rutier local, reorganizarea complexului termoenergetic, continuarea Programului ”Prima Casă”, micșorarea aglomerației în zona de centru, strămutarea autogărilor spre periferii, reducerea numărului de panouri publicitare, amenajarea albiei rîului Bîc, construcția de cartiere noi, reconstrucția nodurilor de transport, reconstrucția Liceului Municipal Sportiv și altele.

În general, primarul de Chișinău a ținut să precizeze că, pe parcursul ultimilor 6 ani, Chișinăul a fost readus pe calea dezvoltării durabile. ”A fost evitat falimentul, au fost achitate datorii în valoare de 800 de milioane de lei, a fost stabilizată situația economico-financiară și au fost efectuate reforme. Anual au fost acumulate rezultate, demarate proiecte importante, rămînînd însă în același timp și probleme nerezolvate. Nu a fost finalizată reparația străzii Columna, a rămas nerezolvată problema maidanezilor, a gunoiștii din Țînțăreni, a comerțului neautorizat, a conflictelor în construcție și altele”, a recunoscut Dorin Chirtoacă.

Chișinăuienii au apreciat diferit rezultatele și prioritățile prezentate în cadrul raportului. Dacă unii l-au aplaudat pe Chirtoacă, oferindu-i flori și cadouri, alții l-au huiduit, nemulțumiți de modul în care acesta gestionează Chișinăul.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?