Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

În Chișinău au apărut primele victime ale insolației

21 iun. 2013,, 15:33   Societate
2029 0
Foto : kurjer.info
Odată cu instalarea vremii caniculare au apărut și primele victime ale insolației. Secretarul de presă al Spitalului de Urgență, Petru Craveț, a comunicat pentru NOI.md că numai pe parcursul ultimii săptămîni la Serviciul de Urgență s-au adresat 6 persoane afectate de razele solare.

”Este un număr destul de mare pentru o așa perioadă scurtă. Persoanele care s-au adresat după asistență mediaclă au avut insolație și arsuri de gradul întîi. În toate cazurile a fost necesară spitalizarea”, a comunicat Craveț.

Printre cei care au avut de suferit se numără o tînără care a fost insolată pe plajă și un copil lăsat fără supraveghere în curte. Cîteva persoane s-au simțit rău în timpul efectuării muncilor agricole în cîmp.

Medicii atenționează că pe timp de caniculă este strict necesar de respectat măsurile de securitate. Pentru a evita insolația medicii recomandă de purtat haine ușoare de culori deschise din țesături naturale. Neapărat trebuie de protejat capul. În perioada 11.00 – 16.00 razele solare sînt deosebit de puternice, de aceea în acest timp nu se recomandă aflarea în aer liber. De asemenea, trebuie de respectat regimul alimentar. Rația trebuie să conțină fructe, legume, chefir. Gravidele și copiii trebuie să evite ieșirea afară fără necesitate. Medicii mai recomandă ca bronzarea să se producă gradual, cu aplicarea loțiunilor de protecție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?