X 
Cutremure stiri: 506

Parlamentul European, îngrijorat de situația de pe Nistru

20 iun. 2013,, 18:00   Politică
3049 2
Foto : realitatea.net
Comitetul de Cooperare Parlamentară UE - R. Moldova îndeamnă la finalizarea retragerii trupelor militare rusești de pe teritoriul R. Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de către copreședintele Comitetului, Ion Hadârcă.

Forul parlamentar se arată îngrijorat în legătură cu recenta aprobare a așa-numitei legi privind „frontiera de stat” de către pretinsele autorități din stînga Nistrului.

”Comitetul susține că legea aprobată recent de către pretinsele autorități transnistrene creează noi bariere de ordin politic, militar și administrativ în calea negocierilor în formatul 5+2, astfel, ducînd la autoizolarea regiunii”, a declarat Ion Hadârcă.

În aceste condiții, Comitetul cheamă partenerii implicați în procesul de negocieri din formatul 5+2 să facă uz de prerogativele care le oferă statutul lor pentru monitorizarea sporită a situației în zona de securitate și prevenirea unor acțiuni unilaterale din partea așa-numitelor autorități transnistrene.

Cea de-a 17-a reuniune a Comitetului de Cooperare Parlamentară UE - R. Moldova s-a desfășurat la Bruxelles în perioada 17-18 iunie 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав