X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Revine CANICULA: Cum ne protejăm de efectele nocive ale expunerii la soare

20 iun. 2013,, 10:33   Societate
2663 0
Foto : radiomures.ro
Vara este în toi, iar razele solare sînt din ce în ce mai puternice. Medicii avertizează că pe cît de importantă este expunerea la soare, pe atît de dăunătoare poate deveni ea.
Alimentația.Medicul nutriționist Luminița Suveică recomandă ca în această perioadă să consumăm cît mai multe fructe, pentru că acestea au un conținut foarte ridicat de apă, iar noi de asta avem nevoie, mai ales vara. Medicul ne îndeamnă să evităm mîncărurile grase și să consumăm hrană cît mai ușoară. Mai mult, e indicat să purtăm cu noi apă plată, pe care să o bem din belșug.

Protecția.În ajutor ne vin și cremele de faţă cu protecţie solară. Tenul este foarte sensibil şi dacă stăm mult la soare, riscăm să facem riduri înainte de vreme. De obicei, pielea deschisă la culoare este foarte sensibilă și predispusă la iritații. Aceasta are nevoie de o îngrijire cu loțiuni solare. Cea mai bună perioadă pentru un bronz sănătos este dimineaţa devreme, cînd razele soarelui sînt mai puţin dăunătoare. În orele amiezii, între 11 și 16, trebuie să stăm mai mult la umbră.

Îmbrăcămintea.În primul rînd, trebuie să evităm purtatul hainelor confecționate din materiale groase, închise la culoare, pentru că acestea nu fac altceva decît să atragă și mai mult razele soarelui. În schimb, e bine să optăm pentru cămăși și tricouri din bumbac, un material care lasă pielea să respire.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?