X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Hrivna ucraineană, infectată cu microorganisme periculoase

20 iun. 2013,, 08:31   Externe
5091 1
Foto : ruvr.ru
Microorganisme care provoacă tuberculoza, antraxul, pneumonia și o sumedenie de micoze. Toate acestea au fost descoperite de savanți pe bancnotele valutei naționale a Ucrainei – hrivna. Primul studiu privind prezența bacteriilor periculoase pe bani a fost efectuat pe 11 bancnote colectate în magazinele, restaurantele și casele de schimb valutar din Kiev.

Datele prezentate marți s-au dovedit a fi șocante. ”Ne-am așteptat ca banii să fie murdari, dar nu într-atît”, a menționat șefa catedrei Institutului de Securitate Ecologică din Kiev, Caterina Garkava. Consilierul președintelui Asociației băncilor ucrainene, Alexei Kușci, a amintit că la producția bancnotelor se folosește bumbac și celuloză. ”Este un mediu ideal pentru înmulțirea microorganismelor. Cu cît bancnota este mai rezistentă, cu atît mai multe bacterii conține”, a menționat Kușci.

Banca Națională a Ucrainei a reacționat cu calm la rezultatele studiului inițiat de publicația ”Vesti”, menționînd că hrivna nu e chiar așa de murdară, deoarece la producția ei se folosesc preparate antiseptice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?