X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Reforma administraţiei publice centrale, discutată la Guvern

28 iul. 2017,, 16:31   Politică
2688 0

Cancelaria de Stat, împreună cu Centrul de Implementare a Reformelor, au organizat astăzi o şedinţă de lucru cu managerii subdiviziunilor resurse umane din cadrul ministerelor, în contextul reformei administraţiei publice centrale, relatează Moldpres cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

În cadrul ședinței raportorii celor două instituţii organizatoare au reiterat disponibilitatea de a oferi toată asistența metodologică necesară pentru buna desfășurare a procesului de restructurare a autorităţilor publice.

Discuțiile s-au axat pe etapele conexe procesului de reorganizare a ministerelor. În particular, managerii subdiviziunilor resurse umane au concretizat anumite aspecte privind procedura de elaborare și aprobare a Regulamentelor, structurii şi efectivului-limită a ministerelor. De asemenea, în cadrul reuniunii, participanții s-au referit la organizarea procedurii de concurs pentru angajarea secretarilor generali de stat și a secretarilor de stat ai ministerelor.

Concomitent, avînd în vedere că Republica Moldova a fost inclusă în Studiul global privind motivația intrinsecă a funcționarilor publici din țările în curs de dezvoltare, realizat cu suportul UNDP, participanții au fost familiarizați cu etapele chestionării, care urmează a fi realizată în perioada septembrie–octombrie curent. Rezultatele studiului vor permite elaborarea celor mai eficiente instrumente de reformare pentru a spori motivarea și performanța funcționarilor publici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?