X 
Arşiţa stiri: 197
Jocurile Olimpice stiri: 161
Transnistria stiri: 1415

Expoziție de pictură germană la Chișinău. VIDEO

17 iun. 2013,, 12:55   Societate
4115 0
Foto : diplo.de
Pictorița germană Gabrielle Lockstadt își inaugurează expoziția de tablouri la Muzeul de Artă din Chișinău. Aceasta este organizată sub patronajul ambasadorului Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer.

Gabrielle este cîștigătoarea Bienalei Internaționale de Pictură, ediția a III, organizate de muzeu. Pentru că a devenit laureata trofeului, muzeul a organizat o expoziție a lucrărilor ei.

”Arta nu are nevoie de cuvinte. Cînd merg să expun lucrările mele în altă țară, nu am nevoie să cunosc alte limbi. Tablourile mele vorbesc de la sine”, a declarat pictorița, precizînd că lucrările cu care a participat la expoziție au fost pictate timp de patru ani. ”Nu am o tehnică tradițională. Cu pensula am lucrat foarte puțin. Eu muncesc în grădină, iar acolo am apă și multă culoare. Secretul este să nu înțelegi totul deodată, atunci cînd privești pictura”, a adăugat Gabrielle.

Tudor Zbîrnea, directorul Muzeului de Artă, susține că Gabrielle Lockstadt ”este o artistă excepțională, care are o eleganță a esteticului ieșită din comun. O expoziție venită din străinătate va fi de mare interes pentru Republica Moldova”, a conchis acesta.

Vernisajul pictoriței se intitulează ”Receiving Transgression” și va fi inaugurat mîine. Împreună cu ea, la expoziție va mai participa și artistul Rick Copsey cu un set de lucrări fotografice.

Expoziția va fi deschisă pentru doritori pînă la 14 iulie.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав