COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7682

Expoziție de pictură germană la Chișinău. VIDEO

17 iun. 2013,, 12:55   Societate
3552 0
Foto : diplo.de
Pictorița germană Gabrielle Lockstadt își inaugurează expoziția de tablouri la Muzeul de Artă din Chișinău. Aceasta este organizată sub patronajul ambasadorului Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer.

Gabrielle este cîștigătoarea Bienalei Internaționale de Pictură, ediția a III, organizate de muzeu. Pentru că a devenit laureata trofeului, muzeul a organizat o expoziție a lucrărilor ei.

”Arta nu are nevoie de cuvinte. Cînd merg să expun lucrările mele în altă țară, nu am nevoie să cunosc alte limbi. Tablourile mele vorbesc de la sine”, a declarat pictorița, precizînd că lucrările cu care a participat la expoziție au fost pictate timp de patru ani. ”Nu am o tehnică tradițională. Cu pensula am lucrat foarte puțin. Eu muncesc în grădină, iar acolo am apă și multă culoare. Secretul este să nu înțelegi totul deodată, atunci cînd privești pictura”, a adăugat Gabrielle.

Tudor Zbîrnea, directorul Muzeului de Artă, susține că Gabrielle Lockstadt ”este o artistă excepțională, care are o eleganță a esteticului ieșită din comun. O expoziție venită din străinătate va fi de mare interes pentru Republica Moldova”, a conchis acesta.

Vernisajul pictoriței se intitulează ”Receiving Transgression” și va fi inaugurat mîine. Împreună cu ea, la expoziție va mai participa și artistul Rick Copsey cu un set de lucrări fotografice.

Expoziția va fi deschisă pentru doritori pînă la 14 iulie.0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽