Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Dodon refuză să promulge pachetul de legi cu privire la Găgăuzia

25 iul. 2017,, 17:00   Politică
3804 2

Președintele Igor Dodon cere Parlamentului să nu transmită spre promulgare pachetul de legi cu privire la Găgăuzia, adoptate săptămîna trecută de Legislativ, notează NOI.md.

Șeful statului a anunțat că se va consulta mai întîi cu reprezentanții Adunării Populare a Găgăuziei pe marginea acestor proiecte de legi. „Vom veni cu propunerea să nu fie transmise spre promulgare aceste două legi, dar dacă vor fi transmise, vom cere opinia Adunării Populare a Găgăuziei în ceea ce privește promulgarea sau nepromulgarea lor. Cel de-al treilea proiect de lege nu-l vom susține categoric”, a relatat astăzi Dodon, în urma vizitei întreprinse la Comrat.

Demnitarul a abordat cu reprezentanții administrației de la Comrat și subiectul referitor la implementarea sistemului mixt de vot la următoarele alegeri parlamentare. El a declarat că va face tot posibilul pentru ca cinci mandate de deputat în următorul legislativ să le revină candidaților din Găgăuzia. „Obligatoriu, în următorul legislativ trebuie să acceadă cinci deputați din partea Găgăuziei”.

Totodată, Dodon a anunțat că o comisie specială creată sub patronajul președintelui va elabora un proiect de modificare a Constituției, care să ia în calcul prevederile Legii cu privire la statutul special al Găgăuziei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?