Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Scandal la ONU după reacția agresivă a unui diplomat japonez (Video)

14 iun. 2013,, 08:30   Externe
2928 0
Foto: dni.ru
Emisarul Japoniei la comisia pentru drepturile omului la Naţiunile Unite este aspru criticat în ţara sa după ce a provocat stupoare în timpul unei şedinţe când a urlat "gura!" la colegii săi care izbucniseră în râs în replica la una din remarcile sale.

Hideaki Ueda a fost deranjat de interpelarea făcută de colegul din Mauritius care i-a cerut explicații pentru faptul că legea niponă nu îi permite unui suspect să fie reprezentat de un avocat în timpul interogatoriilor care pot uneori, în baza legii, să dureze şi până la trei săptămâni.

"Cu siguranţă, Japonia nu este în Evul Mediu. Suntem una din ţările cele mai avansate în privinţa respectării drepturilor omului" a replicat diplomatul nipon, moment în care unii dintre colegii din sală au izbucnit în râs.

"Gura!" a replicat imediat Ueda, aducându-şi la tăcere colegii rămaşi, de fapt, muţi de uimire în faţa gestului abrupt făcut de diplomat.

Japonezii care au vizionat înregistrarea video pe YouTube l-au denunţat pe Ueda drept o ruşine pentru ţară, calificându-i gestul drept o expresie de aroganţă. Ziarul Tokyo Shimbun l-a numit "un incident straniu".

Pe holurile comisiei ONU unii diplomaţi au început să ceară demisia diplomatului în


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?