X 
Cutremure stiri: 502

Unii viceminiștri numiți n-au tangențe cu ministerul de resort – declarație

13 iun. 2013,, 10:03   Politică
3313 3
Foto : jurnal.md
Demiterile și numirile de ieri la Guvern sînt nepotrivite, dar au și partea lor pozitivă. Este părerea politologului Vasile Croitoru, care a declarat pentru NOI.md că aceste schimbări de cadre ar putea influența calitatea îndeplinirii atribuțiilor unor viceminiștri.

Vasile Croitoru a subliniat că unii viceminiștri care n-au avut tangență directă cu ministerele de resort vor avea nevoie de o perioadă de adaptare. ”Sînt situații cînd viceministrul a fost adus dintr-un domeniu de activitate diferit de cel al ministerului. Spre exemplu, viceministrul Gheorghe Țurcan a fost adus la Ministerul Muncii, care are cu totul alt specific la nivel de politici față de experiența acestuia. Consider că acești viceminiștri vor avea încă multe probleme în privința adaptării și înțelegerii problemelor cu care se confruntă ministerul”, a specificat politologul.

Pe de altă parte, expertul susține că această modificare de cadre are și partea ei bună. ”Din momentul de față responsabilitatea asupra succeselor sau insucceselor activității unui minister o va purta partidul căruia i-a revenit acel minister în baza algoritmului. Astfel va fi mai clară acum atribuirea responsabilităților. În general, totul depinde de ritmul în care se vor adapta acești noi viceminiștri”, a precizat Vasile Croitoru.

În cadrul ultimei ședințe a cabinetului de miniștri au fost eliberați, confirmați și reconfirmați în funcție mai mulți viceminiștri din cadrul ministerelor economiei, afacerilor externe, finanțelor, justiției, afacerilor interne, dezvoltării regionale și construcțiilor, mediului, tineretului și sportului, agriculturii și industriei alimentare, transporturilor și infrastructurii drumurilor, muncii, sănătății, tehnologiei informații și comunicațiilor și agriculturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав