Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Moldova se va determina în privinţa deschiderii punctelor de control a cetăţenilor străini pînă la finele lunii iunie

12 iun. 2013,, 19:49   Politică
3172 0
Foto : noi.md
Pînă la sfîrşitul lunii iunie Moldova se va determina în privinţa deschiderii punctelor de trecere şi control (PTC) pentru cetăţenii străini care intră în ţară dinspre teritoriul de pe malul stîng al Nistrului.

Potrivit agenţiei "INFOTAG", vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, le-a spus jurnaliştilor după şedinţa de miercuri a guvernului că imediat cum PTC vor fi pregătite să funcţioneze în sistemul informaţional unic, de care sînt responsabili MAI şi Departamentul Migraţiune, autorităţile vor informa "toate părţile interesate" despre intenţiile Republicii Moldova la acest capitol.

Carpov a confirmat faptul că PTC vor fi instalate pe teritoriul Republicii Moldova în contextul planului de acţiuni şi angajamente ale ţării faţă de Uniunea Europeană.

PTC îi vor viza pe cetăţenii străini care intră pe teritoriul Moldovei de pe malul stîng al Nistrului. Autorităţile de la Tiraspol au avut o reacţie negativă la această iniţiativă a Chişinăului, pe care au calificat-o drept "restricţie a liberei circulaţii a cetăţenilor".

Autorităţile Republicii Moldova au specificat că la PTC vor fi verificaţi doar cetăţenii statelor străine şi controlul nu îi va viza pe locuitorii regiunii transnistrene. Tiraspolul însă a apreciat că intenţia Moldovei de a deschide PTC pe propriul teritoriu reprezintă "o măsură restrictivă". Aceasta mai are legătură şi cu faptul că majoritatea transnistrenilor deţin cetăţenia Rusiei, a Ucrainei, a Bulgariei. Mulţi cetăţeni folosesc aceste paşapoarte atunci cînd traversează Moldova şi după deschiderea PTC vor avea de urmat un control suplimentar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?