X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Filip a făcut o propunere companiilor din Emiratele Arabe Unite

11 iul. 2017,, 12:40   Politică
2744 4

Facilitarea regimului de vize, posibilitatea relansării zborurilor directe dintre Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite, precum și participarea Republicii Moldova la Dubai EXPO 2020, au fost principalele subiecte discutate la întrevederea Prim-ministrului Pavel Filip cu Ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Emiratelor Arabe Unite (EAU), Șeicul Abdullah binYazed Al Nahyan, notează NOI.md.

În cadrul discuțiilor, Premierul a remarcat dinamizarea în ultimul timp a dialogului la nivel înalt dintre cele două state, exprimându-și convingerea că acest fapt va contribui la intensificarea cooperării dintre țările noastre. În context, Pavel Filip a spus că deschiderea misiunilor diplomatice ale ţărilor noastre va crea noi oportunități pentru aprofundarea cooperăriii bilaterale.

Totodată, Prim-ministrul a remarcat importanța semnării acordurilor bilaterale cu privire la promovarea şi protejarea investițiilor, și privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale în vederea consolidării colaborării commercial-economice dintre cele două state. În această ordine de idei, Pavel Filip a vorbit și despre reformele promovate de Executiv în scopul creării unui mediu de afaceri competitiv prin eliminarea barierelor administrative pentru dezvoltarea afacerilor şi reducerea la minimum a controalelor de stat.

„Pentru a îmbunătăți climatul investițional am redus numărul entitățilorcu funcții de control, am micșorat numărul de acte permisive necesare pentru dezvoltarea afacerilor, reformam domeniul justiției și promovăm o politică bugetar fiscală echilibrată. Cred cu tărie că toate aceste acțiuni vor contribui la atragerea investițiilor în economia Republicii Moldova”, a subliniat Pavel Filip.

În context, șeful Executivului a invitat companiile emirateze să participe la privatizarea întreprinderilor de stat expuse la concurs, cum ar fi Moldtelecom, Air Moldova, întreprinderile din sectorul energetic.

La rândul său, Ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Emiratelor Arabe Unite, Șeicul Abdullah binYazed Al Nahyan, a menționat că țara sa este deschisă pentru aprofundarea dialogului bilateral, iar acordurile semnate astăzi între părți crează noi oportunități pentru dinamizarea cooperării bilaterale în diverse domenii.

La finalul întrevederii, șeful Cabinetului de ministri i-a transmis Prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite invitația de a efectua o vizită în țara noastră.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?