Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

ECA International: Chişinău, cel mai ieftin oraş din Europa

8 iun. 2013,, 11:33   Societate
4295 4
Foto: noi.md
Chişinăul este cel mai ieftin oraş din Europa şi se plasează pe locul 225 la nivel global, scrie eco.md cu referire la wall-street.ro. Cel puţin acesta este rezultatul unui studiu elaborat de ECA International, companie britanică de consultanţă.

ECA International realizează de două ori pe an investigaţii legate de costurile de trai, venind în sprijinul companiilor transnaţionale în stabilirea raţională a distribuţiei plăţilor pentru angajaţi. Cercetătorii au evaluat costurile produselor alimentare, a îmbrăcămintei, a serviciilor cotidiene şi preţurile la transportul public.

Cel mai recent clasament al companiei reuneşte peste 400 de oraşe din întreaga lume.

În clasamentul celor mai scumpe oraşe din lume din acest an, Oslo, capitala Norvegiei a urcat pe prima poziţie, după ce anul trecut a fost pe poziţia secundă. Luanda, capitala Angolei a urcat pe poziţia a doua în clasament, de pe locul 4. Locul trei şi patru au revenit oraşului norvegian Stavagner şi oraşului Juba din Sudanul de Sud ca urmare a costurilor produselor, care sînt destul de ridicate.

Moscova se află pe locul cinci în lista celor mai scumpe orașe pentru specialiștii străini, anul trecut a fost pe locul 13.

La întocmirea clasamentului nu au fost luate în considerare costurile de închiriere a locuinţelor, serviciilor comunale şi pentru studii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?