X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Moldova și Emiratele Arabe Unite vor semna trei acorduri bilaterale

5 iul. 2017,, 11:40   Economie
2130 1

Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite (EAU) vor semna trei acordurile bilaterale privind cooperarea economică și tehnică, privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor și cel privind evitarea dublei impuneri şi prevederea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe proprietate.

Documentele urmează a fi semnate în cadrul vizitei oficiale în țara noastră a ministrului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Emiratelor Arabe Unite, șeihului Abdullah Bin Zayed Al Nahyan.

Potrivit șefului Direcției generale cooperare economică internațională a Ministerului Economiei, Mihaela Gorban, primele două acorduri au fost elaborate și negociate sub conducerea specialiștilor Ministerului Economiei, iar cel de-al treilea cu participarea experților de la Ministerul Finanțelor.

Semnarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind cooperarea economică și tehnică va constitui baza formării comisiei interguvernamentale de colaborare economică și va permite formarea grupurilor de lucru în diverse domenii.

Dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite (EAU) au fost discutate de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, cu autoritățile de la Abu Dhabi, în cadrul vizitei de lucru în acest stat în perioada 1 – 5 aprilie curent. În cadrul discuțiilor bilaterale cu vicepreședintele, Prim-Ministru al EAU și Conducătorul Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite, Sultan Bin Saeed Al Mansoori, conducerea Camerei de Comerț Dubai și a companiilor Emirates Airlines, Mubadala Investment Company și LULU, organizatorii „Expo DUBAI 2020”, precum și reprezentanții diverselor instituții și organizații care acordă asistența tehnică, au fost abordate mai multe aspecte privind dezvoltarea relațiilor de cooperare, inclusiv inițierea unor proiecte investiționale în țara noastră cu participarea capitalului emiratez.

La moment, în Republica Moldova activează 9 companii cu capital emiratez, care au realizat investiții în economia națională de circa 40 milioane de lei. Comparativ cu anul 2015, anul trecut volumul comerțului bilateral dintre Republica Moldova și EAU a crescut cu 12,74%.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?