X 
Cutremure stiri: 502

Igor Boţan: Decizia CC vizează inclusiv miniştrii, nu doar primul ministru

7 iun. 2013,, 10:33   Societate
3230 0
Foto: flux.md
Decizia Curţii Constituţionale prin care lui Vlad Filat i s-a interzis să mai candideze din nou pentru funcţia de prim-ministru este calificată drept una corectă de analistul Igor Boţan. Însă, analistul consideră că această decizie ar fi trebuit să vizeze şi miniştrii care se regăsesc în noul Guvern. Declaraţiile au fost făcute în în cadrul unei emisiuni de la TV7.

Analistul a spus că iniţial a avut o atitudine critică faţă de a această decizie, ulterior, după ce a citit hotîrîrea de cîteva ori, părerea s-a schimbat.

"Atitudinea mea pentru hotărîrea din 22 aprilie a evoluat. În seara cînd a fost dată decizia am fost categoric împotrivă, aşteptările mele au fost cu totul altele. În mod paradoxal, decizia Curţii mi se pare extrem de utilă pentru societatea moldovenească, dacă va fi dezvoltată de clasa politică şi de către organele competente. Credeam că este foarte util dacă Curtea dădea anumite îndrumări cum să folosească această hotîrîre. Sînt absolut convins că oamenii nu înţeleg profund această decizie", a declarat Igor Boţan.

Analistul consideră că decizia Curţii Constituţionale din 22 aprilie ar trebui extrapolată şi asupra miniştrilor. "Totuşi, sintagma "Moţiune de cenzură" este însoţită de sintagma suspiciuni de corupţie. Persoanele cu demnitate publică, exponenţi ai unui interes politic deosebit, trebuie de văzut dacă sînt daţi afară", a mai spus Igor Boţan.

Amintim că la 22 aprilie, Curtea Constituţională a calificat drept neconstituţional decretul preşedintelui Nicolae Timofti privind desemnarea lui Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав