X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Puştiul de 11 ani cu un IQ mai mare decît al lui Einstein sau Hawking

4 iul. 2017,, 22:30   Externe
3475 0

Un băiat de 11 ani din Reading, Anglia, a obţinut un scor de 162 la testul de IQ, cu două puncte mai mult decît Albert Einstein şi Stephen Hawking, scrie BM.

El este băiatul de 11 ani cu un IQ mai mare decît a lui Albert Einstein sau Stephen Hawking

Albert Einstein este recunoscut pentru mintea lui strălucită şi coeficientul de inteligenţă greu de depăşit. Cu toate acestea, un puşti din Reading, Marea Britanie, a reuşit să obţină un scor mai bun decît celebrul fizician.

Arnav Sharma a obţinut 162 de puncte (scor maxim pentru acest test) la testul de IQ, cu două puncte mai mult decît Einstein şi decît Hawking.

Potrivit The Independent, băiatul a dat testul fără a avea vreo pregătire şi fără să mai fi văzut vreodată cum arată un test Mensa.


Nota obţinută, care măsoară în principal capacitatea raţionamentului verbal, îl situează pe tînăr în rîndul celor 1% în privinţa IQ-ului.

"Testul Mensa este destul de greu şi nu foarte mulţi oameni reuşesc să-l ia. Nu m-am pregătit pentru examen deloc şi nu am avut emoţii. Mi-a luat cam 2 ore şi jumătate să termin testul", a mărturisit băiatul.

De-a lungul anilor mai mulţi copii au obţinut scoruri impresionate (de peste 160 de puncte) la diferite teste de măsurare a inteligenţei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?