X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Un băiat de 12 ani a fost acceptat în "clubul celor mai deștepți oameni de pe pămînt"

1 feb. 23:29   Externe
2962 0

Un școlar din Devon s-a alăturat societății selecte Mensa după ce a obținut un scor mai mare la un test de IQ decît Albert Einstein și Stephen Hawking.

Rory Bidwell, în vîrstă de 12 ani, a obținut recent scorul maxim posibil pentru grupa sa de vîrstă, de 162 la testul Cattell III B, a raportat North Devon Gazette, depășind IQ-ul estimat la 160 al fizicienilor Einstein și Hawking.

Prin urmare, Rory a fost invitat să se alăture Mensa, care este cea mai mare și mai veche societate cu persoane care au cel mai ridicat IQ din lume. Este o organizație non-profit deschisă persoanelor care obțin un punctaj de 98 sau mai mare la un test IQ standardizat, supravegheat sau la un alt test de inteligență aprobat, anunță Noi.md cu referire la gismeteo.ro

Rory a susținut testul de două ore în Exeter și, conform informațiilor, nici nu s-a pregătit pentru evaluare. Mama lui, Abi Bidwell, care a trecut și ea testul cu un scor impresionant de 129, a declarat pentru North Devon Gazette că a fost atît de relaxat în legătură cu evaluarea, încît „a făcut o plimbare pe îndelete la baie în timpul unei secțiuni din testare”. Bidwell a spus că fiul ei a fost „binecuvîntat cu un creier incredibil, capabil să rezolve lucrurile și să memoreze informații”.

Rory, elev în clasa a 7-a la școala Great Torrington, a terminat puzzle-uri de 100 de piese la vîrsta de doi ani și stăpînea algebra de clasa a 7-a în al doilea an de școală. În primele opt săptămîni de pandemie, el a citit toate cele șapte cărți Harry Potter – mai mult de 1 milion de cuvinte. De asemenea, se spune că este un mare fan al sportului, reprezentînd școala sa la cros, fotbal și rugby, cîștigînd premii precum jucătorul anului pentru echipa de fotbal Torridgeside. Concurează pentru clubul de înot Torridgeside.


Potrivit Mensa, IQ-ul este un tip de scor standard care indică cît de mult, peste sau sub grupul de vîrstă se află un individ din punct de vedere al abilităților mentale. Mensa admite persoane care realizează un punctaj care le clasează în top 2% din populație și acceptă teste diferite, cu condiția ca acestea să fie standardizate, normate și aprobate de asociațiile de psihologi profesioniști.

Recent, un alt baiat de 12 ani din Anglia, l-a depășit pe Einstein după nivelul de inteligență.

1
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?