X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Liderii Coaliției: Voronin să meargă la Papa de la Roma

6 iun. 2013,, 16:05   Politică
5661 12
Foto: publika.md
Acordul de constituire a Coaliției pentru Guvernare Pro - Europeană nu poate fi contestat la Curtea Constituţională. Cel puțin așa susțin liderii Coaliţii de guvernare pro-europene, după ce PCRM a declarat că va contesta documentul, relatează NOI.MD.

"Dacă va fi formulată o prevedere expresă ca aceste acorduri politice să facă parte din rîndul actelor normative, domnul Voronin poate să meargă şi la Papa de la Roma să conteste. Ne-am obişnuit cu acest personaj excentric. Încearcă să mai lingă rănile, să explice că mai poate face ceva, dar nu trebuie să o facă pe ridicolul", a declarat Valeriu Streleţ.

La rîndul său, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a precizat că Acordul este un angajament politic intern, și nu poate fi contestat.

„ Alianța și-a asumat responsabilitatea pentru a guverna, opoziția trebuie să-și facă meseria, să conteste, să critice și să facă observații. Vreau să le spun celor din opoziție să se împace cu ideea că următoarele alegeri vor fi ordinare”, a adăugat liderul fracțiunii PD.

Și liderul „grupului reformatorilor”, Ion Hadârcă, a avut o replică.

“Nu este în atribuţiile CC să interpreteze dreptul la asociere, la opinii, acest lucru este prevăzut de Constituţie. Ceea ce mă pune în gardă este faptul că avem două opoziții, de stînga și cea a „grupului celor cinci”. Ei lucrează mînă la mînă”, a mai spus Hadârcă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?