Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

Socialiștii spun „nu” reformei Guvernului

30 iun. 2017,, 13:06   Politică
4636 2

Deputații PSRM au anunțat că nu vor susține reforma guvernului propusă de democrați, notează NOI.md.

Ca și alți parlamentari din opoziție, socialiștii s-au arătat nemulțumiți de faptul că în proiectul noii legi nu este indicată expres structura executivului și numărul ministerelor. Potrivit deputatului Vasile Bolea, propunerea de a reduce numărul de ministere este mai curînd o chestiune de oportunitate politică și nu are nicio legătură cu eficientizarea activității Guvernului, așa cum argumentează guvernarea.

„Atunci cînd ați venit la guvernare, în 2009, ați majorat numărul de ministere pînă la 16, pentru ca să revină fiecărui partid din alianță cîte patru ministere. Acum sînt alte circumstanțe și v-ați răzgîndit. Dacă adoptăm o nouă lege, haideți să plece acest guvern, să vină un nou prim-ministru, care să propună un număr clar de ministere”, a declarat Bolea.

Reforma Guvernului a fost criticată și de reprezentanții PLDM, PCRM. Ei au subliniat că s-a propus doar o „schimbare de ambalaj”, și nimic nou din punct de vedere conceptual.

Menționăm că noua lege cu privire la guvern nu prevede expres structura cabinetului și numărul de ministere, întrucît această împuternicire îi va reveni premierului desemnat. Documentul mai prevede excluderea funcţiilor de viceminiștri şi înlocuirea lor cu secretari de stat.


Noua lege mai reglementează procedura de înlocuire a unui ministru care absentează de la şedinţa executivului. Astfel, dacă un ministru care reprezintă o anumită formaţiune politică absentează, premierul trebuie să delege dreptul la vot unui alt ministru, care reprezintă aceeaşi formaţiune politică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?