X 
Cutremure stiri: 506

Misiunea FMI va veni la Chişinău în perioada 19-26 iunie

6 iun. 2013,, 10:46   Economie
2036 0
Foto : noi.md
"Misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) va veni la Chişinău în perioada 19-26 iunie", a anunţat miercuri, după şedinţa Guvernului, ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa.

Potrivit Agenţiei "Infotag", ministrul a menţionat că pe ordinea de zi figurează trei chestiuni de bază.

"Fondul va veni la Chişinău pentru a finaliza ultima misiune a Fondului în Moldova, condusă de Nicolai Gueorguiev. De asemenea, va fi prezentat noul şef al Misiunii", a anunţat ministrul.

Potrivit lui, Fondul va examina situaţia macro-economică şi financiară a ţării. Echipa Misiunii va analiza evoluţiile macroeconomice, punerea în aplicare a reformelor structurale, şi va stabili ce trebuie întreprins pentru a reveni la viteza de implementate a reformelor.

Negruţa a mai menţionat că agenda vizitei prevede, de semenea, întrevederi ale membrilor Misiunii cu o mare parte a reprezentanţilor sectorului bancar, inclusiv Moldova Agroindbank, care, potrivit aprecierilor conducerii băncii, a devenit "ţinta unui atac fără precedent".

Ministrul a informat că la această etapă Moldova nu are un program activ de colaborare cu FMI, deoarece programul precedent a expirat în aprilie 2013.

Moldova nu a reuşit să-şi îndeplinească obligaţiunile asumate, iar din acest considerent, ultima evaluare a programului FMI nu a avut loc. Drept rezultat, Moldova nu a primit ultima tranşă de $76 mil. din linia de credit de $572 mil., planificată pentru anii 2010-2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав