Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

La Chișinău se lansează o antologie de muzică ebraică

4 iun. 2013,, 16:40   Showbiz
3067 0
Foto: point.md
Artistul Constantin Moscovici se pregătește de lansarea unui nou album – ”Antologia pieselor ebraice”, la care a lucrat mai bine de doi ani.

Proiectul s-a născut acum patru ani, atunci cînd a început să interpreteze la nai muzica altor popoare. Prima realizare a fost albumul ”Antologia pieselor azere”. După spectacolul de prezentare, artistul spune că de el s-au apropiat reprezentații Societății Ebraice din Moldova și i-au propus să colaboreze pentru o antologie de muzică ebraică. Așa s-a născut conceptul celui de-al doilea album. Acesta conține 14 compoziții inspirate din folclorul ebraic. ”Unele dintre ele se cîntau pe teritoriul Basarabiei începînd cu 1903”, spune artistul. ”În proiect au participat patru orchestre și 80 de muzicieni: orchestra camerală de la teatrul ”Eminescu”, fanfara Chișinău, ansamblul ”Concertino” și încă un mic taraf.

Lansarea oficială a albumului va fi pe 9 iunie la Filarmonică Națională.

Constantin Moscovici spune că nu se va opri aici, ci va mai lansa și alte antologii, prin care vrea să promoveze naiul în toată lumea. Acum poartă tratative cu estonieni, beloruși și reprezentanți ai popoarelor caucaziene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?