Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Premierul britanic este "șocat"

4 iun. 2013,, 10:52   Showbiz
2826 1
Foto: itar-tass.com
Guvernul britanic este zguduit de un scandal sexual ce ar putea avea implicații grave pentru premierul David Cameron.

David Cameron a convocat deja o întîlnire de criză la Downing Street, după ce a aflat că o afacere sentimentală ar putea avea implicații semnificative pentru el, scrie Daily Mail. Publicația, ce a făcut dezvăluirea duminică, nu poate da numele celor implicați în relația de natură sexuală, din motive juridice.

Se știe numai că afacerea s-a încheiat și protagoniștii săi sînt persoane de vîrstă mijlocie. Publicația britanică arată că, atunci cînd premierul David Cameron a aflat de existența relației, a fost "șocat" și "a realizat imediat importanța poveștii".

Premierul și consilierii săi au discutat posibilele consecințe ce ar apărea dacă ar fi făcută publică afacerea sexuală, și cum dezvăluirea relației ar "dinamita" orice mișcare politică a Guvernului britanic.

Un important politician britanic ar fi explicat pentru sursa citată: "Dezvăluirile sînt dinamită. Niciunul dintre noi nu le-a putut crede cînd am auzit prima dată. Apoi ne-am gîndit: Ce mizerie".

Sursa a adăugat că pe lîngă implicațiile politice, dezvăluirea a provocat "mare durere personală părților nevinovate".

Dacă sînt dezvăluite detaliile aventurii, atunci Guvernul lui Cameron ar suferi o lovitură proaspată, în contextul în care este deja confruntat cu revolta parlamentarilor cu privire la chestiuni precum implicarea Marii Britanii în UE și căsătoriile între homosexuali, dar și zvonuri potrivit cărora se încropesc planuri de a-l demite pe premier.

Mai mult, Cameron nu ar fi la primul scandal sexual de cînd a ajuns în Downing Street 10.

În urmă cu cîteva săptămîni, Camera Comunelor a fost zguduită după dezvaluirea arestării premierului conservator Nigel Evans, pentru că ar fi violat un bărbat și agresat sexual un altul, între anii 2009 și 2013.

În aprilie, Scotland Yard a lansat o anchetă cu privire la acuzațiile de comportament sexual nepotrivit al parlamentarului liberal democrat Lord Rennard.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?