Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Programul de guvernare este unul scris peste noapte – declarație

3 iun. 2013,, 16:14   Politică
3904 1
Foto: noi.md
La 30 mai curent, Parlamentul Republicii Moldova a votat un Guvern ale cărui principii și valori nu are nimic în comun cu interesele cetățenilor. Declarația aparține PSRM-ului, care susține că componența noului Guvern a fost negociată pe sub masă, iar programul de guvernare prezentat în Parlament a fost scris peste noapte.

Socialiștii afirmă că partidele noii coaliții n-au dat dovadă de transparență în procesul de negocieri. ”În componența noului Guvern s-au regăsit practic aceiași miniștri, rezultatele activității cărora au fost dezastruoase pentru Republica Moldova în aproape 4 ani de existență a AIE. În aceeași listă a miniștrilor sînt și cei bănuiți de acte de corupție”, se arată într-o declarație a PSRM.

Mai mult, socialiștii consideră că programul de guvernare reprezintă mai mult o declarație de intenții decît un document. ”Este realizat fără o evaluare a situației pe moment pe fiecare sector în parte și fără un diagnostic al problemelor stringente cu care se confruntă cetățenii, fără discuții cu societatea civilă”, se mai scrie în declarație.

În context, PSRM subliniază că în urma acțiunilor propuse de către noua-veche guvernare, inechitatea socială și sărăcia se vor aprofunda, iar economia Republicii Moldova va degrada.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?