Fiecare al șaptelea moldovean vrea să-și schimbe locul de muncă din cauza salariului mic

Fiecare al șaptelea moldovean vrea să-și schimbe locul de muncă din cauza salariului mic

85% dintre moldoveni și-ar dori o remunerare mai mare pentru fiecare oră de muncă, confirmă datele Biroului Național de Statistică.

Fiecare al șaptelea moldovean și-ar dori să-și schimbe locul de muncă din cauza faptului, că-l nemulțumește salariul. Despre acest lucru vorbesc datele din primul trimestru al anului 2017, prezentate de Biroul Național de Statistică. Ceilalți sînt dispuși să lucreze ore suplimentare pentru o remunerare mai mare.

„În această perioadă, populația angajată în cîmpul forței de muncă constituie 1125,7 mii de persoane, fără modificări semnificative în raport cu primul trimestru al anului 2016. 50,6% dintre acestea fiind bărbați, 49,4% - femei. În zonele rurale, ocuparea forței de muncă s-a ridicat la 51,2%, în mediul urban - 48,8%”, ne-au informat responsabilii instituției vizate.

Potrivit Biroului Național de Statistică, numărul șomerilor înregistrați oficial a constituit 75,8 mii de persoane. O rată mai mare a șomajul a fost înregistrată în rîndul bărbaților - 65,2% din totalul populației, iar printre locuitorii urbani - 56,6%.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load