Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Primele declarații ale lui Iurie Leancă după ce a fost numit premier

31 mai. 2013,, 10:51   Politică
4349 4
Foto: digi24.ro
Iurie Leancă a fost numit ieri prim-ministru al Republicii Moldova, iar Parlamentul a votat întreaga componență a Guvernului. După procedura de votare, care a durat circa 3 ore, Iurie Leancă și-a exprimat bucuria că actorii politici au dat dovadă de maturitate, iar prin votarea Guvernului a fost depășită perioada de criză politică, relatează NOI.md.

“Mă bucur pentru faptul că Republica Moldova, cu eforturile actorilor politici, care au dat dovadă de maximă responsabilitate și maturitate, a depășit perioada de incertitudine, a depășit perioada de criză politică. De mîine ne vom putea ocupa de lucruri în interesul cetățenilor. De acum este satisfacție pentru faptul că am reușit, prin eforturi comune, să depășim această instabilitate și, pe de altă parte, este sentimentul responsabilități”, a spus Leancă.

Întrebat de ce s-a tergiversat atît de mult semnarea acordului privind constituirea noii coaliții, Iurie Leancă a spus că acest lucru era necesar pentru ca în viitor să nu intervină probleme tehnice.

“Mă bucur că am reușit prin compromisuri rezonabile să alegem Guvernul. Este important să punem toate detaliile necesare pentru asigurarea bunei funcționalități a mecanismului. Astfel, printr-o discuție intensă, de care am dat dovadă zilele precedente, am reușit să creăm un mecanism coagulat și un mecanism care ne va permite să avem o atmosferă favorabilă în interiorul coaliției”, a spus Leancă.

Întrebat ce părere are despre faptul că unii deputați nu au votat pentru acordarea votului de încredere Guvernului, Leancă a răspuns: ”Sper că cei care nu au votat, sau s-au abținut, peste o anumită perioadă își vor da seama că au greșit. Iar cei care ne-au susținut sper că vor avea toate motivele să se bucure de votul de azi”.

Leancă a mai spus că s-a stabilit în biroul prim-ministrului încă atunci cînd a fost numit premier interimar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?