X 
Cutremure stiri: 502

Aeroportul Chișinău va fi dat în concesiune pe 49 de ani

29 mai. 2013,, 17:22   Societate
6469 1
Foto: airport.md
Aeroportul Internațional Chișinău va fi dat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. În concesiune vor fi date activele aeroportului și teritoriul aferent.

"După realizarea acestui proiect la buget vor veni mai mulţi bani, dar şi vom investi şi în infrastructura acestui obiectiv. Asemenea proiecte au fost implementate în Georgia, Turcia. Consider că este o decizie corectă. Dacă Ministerul Finanţelor ar avea un milion pentru a face investiţiile necesare, atunci nu ar fi nevoie de concesiune, însă noi nu avem aceşti bani", a explicat ministrul în exercițiu al Economiei, Valeriu Lazăr.

În conformitate cu documentul aprobat de Guvern, în urma concesiunii, taxele aeroportuare vor rămîne la acelaşi nivel.

Compania care va prelua aeroportul va fi desemnată în bază de concurs. Cîștigătorul concursului trebuie să investească în acest proiect cel puțin 230 de milioane de euro, urmînd să extindă terminalul, să construiască parcări, să renoveze pista de decolare, peronul și sistemul de iluminat.

La concurs pot participa persoane fizice și juridice din Moldova și din străinătate.

Împotriva aprobării acestui document s-a pronunțat bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, care nu vede sens în transmiterea ”acestei afaceri profitabile în mîini străine”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав