Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Partidul lui Ghimpu atacat de „omuleții verzi”

28 mai. 2013,, 02:42   Societate
7791 1
Foto: 15min.lt
Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat, la finele săptămînii trecute, în cadrul Consiliului politic al formaţiunii că liberal – democraţii lui Vladimir Filat, prin liberalii care pretind că vor să reformeze partidul, şantajează şi ameninţă aleşii locali ai PL, relatează gzt.md.

Ghimpu a mulţumit celor care nu s-au lăsat pradă şantajelor. „Mulţumesc, domnilor primari, care sînteţi prezenţi. Ştiu că „grupul verzişorilor” vă presează prin Gheorghe Şalaru, care crede că o să fie ministru pe vecie, ca să treceţi de partea lor, fiind – că nu o să vă permită posibilitatea de a avea proiecte de finanţarea pe linia Fondului ecologist”, a declarat liderul PL în cadrul Consiliului.

În context, Mihai Ghimpu a declarat că liberalii adevăraţi nu vor accepta să fie şantajaţi de liberal – democraţi prin aşa zişii reformatori. „Dumnezei cu ei, ei au interesul mafiei!”, a accentuat Mihai Ghimpu, subliniind că liberalii au imunitate la şantajul PLDM, deoarece „am fost terorizaţi de PDLM, dar mai bine zis de Vlad Filat, din 2009 chiar din prima zi cînd au început negocierile”.

Pe data de 12 aprilie curent, un grup de 30 de persoane membri ai Partidului Liberal au format Consiliul de reformare al PL, anunțînd că nu mai tolerează comportamentul lui Mihai Ghimpu şi cer înlocuirea lui în fruntea partidului cu Dorin Chirtoacă. Din consiliu fac parte şapte deputaţi din cei 12, care au acces în Parlament pe listele PL. De asemenea, din grup fac parte ministrul Apărării, Vitalie Marinuţă şi ministrul Mediului, Gheorghe Şalaru.

Mihai Ghimpu a anunţat că grupul aşa zişilor reformatori este condus din umbră de PLDM, scopul fiind distrugerea lui Ghimpu şi instaurarea în fruntea Partidului Liberal a actualului ministru al Apărării în exerciţiu, Vitalie Marinuţa. Ghimpu a anunţat că pentru schimbarea conducerii PL este necesară convocarea Congresului, pentru care este nevoie de votul a jumătate din organizaţiile primare ale partidului. Mihai Ghimpu a anunţat că organizaţiile primare ale liberalilor sînt şantajate de liberal – democraţi prin intermediul liberalilor reformatori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?