X 
Cutremure stiri: 507

Vezi ce manifestări pregătește Primăria Chișinău de Ziua Copiilor

27 mai. 2013,, 12:57   Societate
3440 0
Foto: yupi.md
În acest an, Primăria Chișinău pregătește de Ziua Copiilor un program special de acțiuni. Astfel, pe durata zilelor de 31 mai și 1 iunie, în capitală urmează a fi organizate concerte și jocuri distractive pentru toate categoriile de copii, anunță autoritățile locale.

Pe 31 mai, copii din diferite centre de plasament din capitală vor beneficia de o excursie la Grădina Zoologică. ”Aici vom organiza diferite jocuri distractive. Apoi, pe 1 iunie, sub patronatul preturilor vor fi organizate alte acțiuni interesante. În total vor fi încadrați în aceste activități peste 600 de copii”, a precizat șefa Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Svetlana Chifa.

De asemenea, pe 1 iunie, ora 10.00, toți copiii din Chișinău sînt invitați în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” să participe la diferite concursuri. ”Va mai avea loc un concert cu participarea micuților și diferitor interpreți. Copiii vor beneficia gratuit de înghețată și apă. S-au implicat în acest sens mai mulți agenți economici”, a precizat șefa Direcției educație, tineret și sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Totodată, în această zi, la Spitalul Clinic Municipal de Copii ”Valentin Ignatenco”, în sălile de joacă pentru copii, „pe peretele de bază va fi pictată o poveste la care vor participa și copii. Vom mai avea un concert și, pentru promovarea sănătății, fiecărui copil îi va fi oferit cîte un măr”, a subliniat șefa Direcției sănătate, Luminița Suveică.

Anual, pe 1 iunie, în R. Moldova sînt organizate diferite acțiuni dedicate copiilor și asta pentru că la data de 1 iunie 1925 a avut loc Conferința de la Geneva cînd a și fost aprobată Declarația pentru Protecția Copilului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав