Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Ce a discutat Dodon cu șeful Gazpromului

1 iun. 2017,, 08:10   Politică
3922 6

Deciziile deloc prietenești ale guvernului de la Chișinău, pun în pericol pașii importanți în dezvoltarea relațiilor cu Federația rusă dar și cu compania ”Gazprom”.

Aceasta declarație a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon în cadrul unei întîlniri de lucru cu Președintele Consiliului de Administrare al companiei ”Gazprom”, Alexei Miller, la Sankt Petersburg

Părţile au discutat situaţia actuală din cadrul relaţiilor de cooperare în domeniul livrărilor de gaze rusești pentru consumatorii din republică şi tranzitării acestora pe teritoriul Moldovei spre ţările din Europa. Interlocutoriiau dat o apreciere pozitivă perspectivelor de dezvoltare a colaborării.

„Regret măsurile neprietenoase din partea Guvernului Moldovei din ultimele zile, care riscă să pună sub semnul întrebării nişte acorduri foarte promiţătoare privind livrările de gaze pentru Republica Moldova. Totuşi, sînt convins că dialogul va fi continuat”, a menţionat Igor Dodon.

Volumul livrărilor de gaze ruseşti către consumatorii din Republica Moldova a constituit, în anul 2016, circa 3mlrd. metri cubi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?