X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Detalii de la negocieri: PLDM pretinde șefia CNA

24 mai. 2013,, 14:59   Politică
5127 10
Foto : noi.md
A patra rundă de negocieri a luat sfîrșit cu ceva timp în urmă. Urmare a discuțiilor, democrații au declarat că PLDM tinde să delege o persoană la șefia Centrului Național Anticorupție. Informația a fost negată de către negociatorii din partea liberal-democraților.

Negociatorul din partea PDM, Valeriu Lazăr, ministru în exercițiu al Economiei, a specificat că, în cadrul discuțiilor, reprezentanții PLDM au dat de înțeles că pretind șefia CNA. ”A fost o asemenea aluzie. Noi însă, la capitolul instituții am propus principiul continuității. Este evident că instituțiile corupte și cele care combat corupția nu trebuie să fie în responsabilitatea aceluiași partid”, a declarat Valeriu Lazăr.

Pe de altă parte, negociatoarea din partea PLDM, Liliana Palihovici, vicepreședintele fracțiunii, neagă aceste afirmații. Potrivit ei, PLDM a venit doar cu o nouă formulă de repartizare a instituțiilor în funcție de mandatele pe care le-a obținut fiecare partid.

În context, negociatorul din partea reformatorilor PL, Ion Hadârcă, s-a arătat optimist vizavi de rezultatele obținute în această rundă de negocieri, deși recunoaște că următoarea va fi mai delicată. "Urmează o etapă care este mai delicată şi trebuie să fim mai atenţi ca să nu apară animozități”, a precizat deputatul.

Următoarea rundă de negocieri va avea loc tot pe parcursul acestei zile, în cadrul căreia negociatorii urmează să vină cu noi propuneri privind partajarea funcțiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?