X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Posibilitatea Moldovei de a iniţia acordurile la Vilnius stă sub semnul întrebării – declarație

24 mai. 2013,, 11:07   Politică
4132 1
Foto: timpul.md
Republica Moldova a luat o cale greșită urmare a acțiunilor realizate în ultima perioadă. Declarația aparține europarlamentarului britanic Graham Watson, raportor al Parlamentului European în dosarul acordului de asociere dintre UE și R. Moldova și a fost făcută pentru radio ”Europa Liberă”.

„La nivelul Uniunii Europene există, fără îndoială, o anumită doză de îngrijorare cu privire la direcţia în care a luat-o Moldova în ultima vreme. Eşecul în a forma rapid un nou guvern cu toate partidele din fosta AIE, aparenţa unei abordări de tipul „dinte pentru dinte” între liderii principalelor partide politice, încercarea unora de a cîştiga teren în faţa altora pe termen scurt – toate aceste lucruri ne îngrijorează şi ar putea pune sub semnul întrebării posibilitatea Moldovei de a iniţia acordurile la Vilnius”, a declarat Watson.

În aceste condiții, oficialul european a recomandat partidelor din fosta Alianță să accepte diferențele dintre ele. „Nu aţi fost niciodată foarte buni prieteni, însă în trecut aţi reuşit să lucraţi împreună pentru binele ţării. Este nevoie să faceţi asta din nou, şi nu doar pînă la summitul de la Vilnius, ci pînă la finalul acestui mandat parlamentar”, a adăugat europarlamentarul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?