Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

La Orheiul Vechi se va desfășura un festival sportiv

21 mai. 2013,, 14:45   Societate
4452 0
Foto: frontpress.ro
Competiții sportive, excursii, expoziții ale meșterilor populari, concerte și bucate tradiționale – toate acestea vor fi organizate în cadrul primului Festival al sporturilor tradiționale ”Jocurile Daciei”, care se va desfășura la 25 mai, pe teritoriul rezervației cultural-naturale ”Orheiul Vechi”.

În cadrul festivalului vor fi organizate un șir de evenimente sportive, la care vor putea participa atît sportivi profesioniști, cît și amatori.

”Scopul festivalului constă în diversificarea probelor sportive tradiționale și promovarea veritabilelor tradiții rurale. Astfel, vor fi organizate competiții la trîntă, aruncarea suliței, tir cu arcul etc. În cadrul festivalului vor evolua colective folclorice din diferite raioane ale țării, vor fi deschise expoziții ale meșterilor populari și vor fi prezentate bucate moldovenești tradiționale”, a menționat directorul rezervației, Valeriu Pașa.

La competiții vor participa circa 50 de sportivi din Moldova și România, care vor fi urmăriți de aproximativ 2000 de vizitatori. Învingătorii vor fi premiați, la fel ca și unii vizitatori. Pentru oaspeții evenimentului vor fi organizate expoziții cu ghid, iar pentru doritorii de a rămîne pe noapte va fi deschis un camping cu corturi. Organizatorii promit să difuzeze în direct finala Ligii Campionilor la fotbal, care va avea loc în seara de 25 mai.

Intrarea la festival va fi liberă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?