X 
Cutremure stiri: 502

Filat: Unii miniștri PLDM nu se vor regăsi în noul guvern

18 mai. 2013,, 12:39   Politică
4746 1
Foto: noi.md
Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, susţine că unii miniștri propuși de partidul pe care-l reprezintă, care au activat pînă acum, nu se vor regăsi în viitorul guvern condus de Iurie Leancă.

„Cu siguranță, vor fi anumite schimbări și la ministerele care au revenit PLDM. Și asta nu din cauza că au administrat prost aceste instituții. Sînt mai degrabă niște mutări tactice”, a declarat Filat, transmite Ziarul Național.

Fostul premier a menționat că viitoarea coaliție proeuropeană nu este ceva asemănător cu fosta Alianță pentru Integrare Europeană. „Nu e vorba de o coaliție clasică, ci de una de coabitare pentru un termen restrîns. Pe 30 mai vom vedea cine vrea cu adevărat binele țării și cine urmărește doar interese de partid”, a spus liberal-democratul.

Pe de altă parte, liderul PDM, Marian Lupu, declară că liderul PLDM insistă ca unii dintre actualii miniştri ai PD să nu facă parte din noul guvern, nefiind agreați de el.

„Au fost discuţii ca Valeriu Lazar să nu fie acceptat în noul guvern, pentru că este un bun profesionist, are capacitatea de a se bate pentru proiect. Unora, inclusiv lui Filat, îi crea disconfort”, a spus Lupu.

De menționat că Iurie Leancă a fost desemnat candidat la funcția de premier, iar acesta trebuie să poarte discuții cu toate fracțiunile parlamentare în vederea identificării voturilor necesare pentru investirea noului guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав