X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Diacov: E greu de spus dacă vom susţine candidatura lui Leancă

18 mai. 2013,, 11:03   Politică
4706 0
Foto: andreifornea.com
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, nu are deocamdată un răspuns la întrebarea dacă democrații vor vota pentru noul cabinet de miniștri condus de Iurie Leancă. În cadrul unui interviu pentru Tribuna, Dumitru Diacov a spus că democrații sînt deschiși pentru discuții, însă PD trebuie să vadă ce va propune candidatul la funcția de premier, Iurie Leancă, în ceea ce priveşte actul de guvernare.

„Astăzi ne este greu să răspundem la această întrebare. Și eu, și colegii am spus că sîntem deschişi discuţiilor, trebuie să vedem care este oferta candidatului la funcţia de premier, ofertă în ceea ce priveşte actul de guvernare, programul de guvernare, paşii concreţi, oferta de echipă. Toate aceste lucruri trebuie examinate, fiindcă cred că nici PLDM, şi nici PD nu vrea ca să mai repete greşeala ca să votăm un guvern şi după asta să continue această bătălie”, a spus Diacov.

Președintele de onoare al PD consideră că, „dacă se votează un guvern, trebuie să existe certitudinea că se lucrează pînă la capăt, iar dacă nu, atunci trebuie să se meargă la alegeri anticipate”.

Întrebat dacă împărtășește opinia democratului Adrian Candu, precum că adevăratele intenţii ale liberal-democraţilor sînt de a declanşa un nou scrutin electoral, Diacov a răspuns: „Eu cred că această viziune o au mai mulţi oameni, însă, pe parcursul discuţiilor, se poate de găsit un numitor comun. Eu cred că şi PLDM, şi PD, şi toţi deputaţii din fosta Alianţă ar dori să poată apărea în faţa alegătorilor cu un mesaj politic pozitiv, cu un bilanţ la ceea ce s-a făcut în această perioadă, dar asta poate să se întîmple numai în cazul în care ai dus pînă la capăt un mandat de guvernare. Cînd se merge la alegeri anticipate, întotdeauna există cineva vinovat, este cineva care să dea vina unul pe altul şi este opoziţia care culege roadele. Putem să ne trezim şi în această situaţie”, a declarat preşedintele de onoare al PD.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?