X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Preşedintele Partidului Liberal consideră că PLDM a ales calea spre alegerile parlamentare anticipate

16 mai. 2013,, 14:53   Politică
3065 0
Foto: eurodialogue.org
Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, consideră că Partidul Liberal Democrat a ales calea spre alegerile parlamentare anticipate. Potrivit Agenţiei "Infotag", Ghimpu a declarat despre acest lucru joi, înainte de începerea şedinţei Parlamentului.

"Tot ceea ce fac colegii noştri din PLDM demonstrează faptul că ei se pregătesc pentru alegeri. Regret pentru deputaţii din fracţiunea PLDM, ei acceptă totul cu ochii închişi, de multe ori, nici nu au idee ce votează. Acest lucru denotă cît sînt ei de iresponsabili şi cît de mult se supun deciziilor liderului de partid. Mă adresez PLDM-ului cu îndemnul de a pune punct acestui război care ne duce spre alegeri parlamentare anticipate", a spus Ghimpu.

El a subliniat că "Partidul Liberal consideră că şedinţele Parlamentului sînt ilegale", iar deputaţii formaţiunii sale vin la şedinţe doar pentru a "monitoriza situaţia şi legile adoptate, nu şi pentru a vota pentru legile antidemocratice". Ghimpu a îndemnat deputaţii să aleagă un preşedinte de parlament pentru a da legitimitate organului legislativ.

"Deocamdată, noi nu vom participa la procesul de adoptare a legilor. Vom aştepta decizia Curţii Constituţionale unde am depus o sesizare în legătură cu această situaţie. Sperăm că deja săptămîna viitoare vom avea o decizie a CC. Pînă atunci ne retragem toate proiectele de lege şi nu participăm la adoptarea altora", a menţionat Ghimpu.

Potrivit lui, "în sala de şedinţe se petrece ceva de neînţeles şi trebuie din nou sfinţită".

"Mai întîi votează, apoi abrogă legile. Nu este clar. Cînd a fost formată majoritatea parlamentară, noi am votat pentru Alianţa pentru Integrare Europeană ce demonstrează valori şi principii europene, nu caracter, ambiţii, răzbunare şi nemulţumire", a declarat Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?